loader image

Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısından Önemli Proje

Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şerif ÇELİKKAYA, Türkiye genelinde 760 projenin içinde ilk beşe giren Erasmus projeleri kapsamında ilk seminerlerini düzenledi. ‘Dezavantajlı ülkelerin ( genel de zorunlu göç eden halklar ) dijital ve sosyal öğrenme entegrasyonu’ ile ilgili seminerler dizisinin ilki Şırnak ilinde düzenlenirken, sırasıyla Proje ortakları olan İspanya, Fransa, İtalya ve Makedonya‘da da benzer seminerler düzenlenecek.

Şırnak’ın Beytussebap İlçe Halk Eğitim Merkezi’nin hazırladığı ‘Sosyal ve dijital öğrenme entegrasyonu, sosyal ve dijital teknolojilerin kullanımının eğitim sürecine entegre edilmesi’ projesi Türkiye genelinde 760 projenin içinde ilk beşe girdi. Proje Koordinatörlüğünü; Beytussebap Halk Eğitim Merkezi’nin yaptığı projenin diğer ortakları ise, Republika Makedonija (Kuzey Makedonya) Yükseköğretim kuruluşu, Comité de Liaison Diagonal France (Paris/Fransa) Sivil Toplum Örgütü, Uno Spain (Valenciya/İspanya) oldu.

Projenin konusu ve hedef kitle

“Etkili Vatandaşlık, Kültürel Farkındalık, Bilgi Teknolojileri, Sosyal Medya Kullanım, Sosyal Haberleşme Yöntemi, Dijital Okuryazarlık, Dijital Eğitim” ana başlıklarında ‘Sosyal ve dijital öğrenme entegrasyonu, sosyal ve dijital teknolojilerin kullanımının eğitim sürecine entegre edilmesi’ proje konusu edilirken, bu öğrencilerin sosyal ağlar, video konferanslar, mobil uygulamalar ve diğer dijital araçlar kullanarak öğrenmelerine ve öğretmenlerin de bu araçları kullanarak öğrenme içeriğini sunmalarına olanak tanınması amaçlanıyor. Bu entegrasyon, öğrenme deneyimini daha etkileşimli ve kişiselleştirilmiş hale getirirken, öğrencilerin öğrenme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacağı ifade ediliyor. Öğrenciler, Öğretmenler, Göçmenler, İşsizler, yetişkin eğitimciler, Bilgi teknolojilerini kullanan öğretmenler de projenin hedefi kitlesi olarak belirlenmesine rağmen asıl kitle olarak göçmenler hedefleniyor.

Türkiye genelinde 760 projenin içinde ilk beşe girdi

1.5 yıl önce Şırnak Beytüşşebap Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü adına başvuru yaptığı hatırlatmasında bulunan Beytussebap Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şerif ÇELİKKAYA , proje Türkiye genelinde 760 projenin içinde ilk beşe girdiğini belirterek, “Şırnak’ta ortaklarımızla ilk toplantımızı düzenledik. Proje ortakları olan İspanya, Fransa, İtalya ve Makedonya‘dan gelen heyet beş gün boyunca, ilin tarihi yerleri ve Şırnak Cizre İdil Beytüşşebap Halk Eğitim Merkezlerini gezerek, bilgi alışverişinde bulunduk. Gerekli çalışmalar yapılarak raporlar tuttuk. Şırnak Valisi Osman Bilgin’in makamında heyetimizi kabul etti. Heyet, proje hakkında Vali beye detaylı bilgi verdi. Sayın Valimiz Bilgin de Şırnak bölgesi ile ilgili heyetimize bilgiler paylaştı. Yine; Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka da makamında kabul ettiği heyete ve projeye her türlü desteklediklerini ifade etti” dedi.

“Dünya tüm bu değişimi yaşarken, bizde uyum sağlamalıyız”

Şırnak’ta düzenlenen Erasmus Projesi kapsamındaki ilk seminerde konuşan Proje Koordinatörü Mehmet Şerif ÇELIKKAYA , teknolojideki hızlı gelişmeler, iş yapma biçimi ve bilgiyi elde etme yolları gibi pek çok alanda değişime sebep olduğunu belirterek, “Eğitim de bu değişimden etkilenenlerden biridir. Dünya tüm bu değişimi yaşarken, bireyleri gerçek hayata hazırlamayı amaçlayan eğitimin de günümüz teknolojisiyle uyum sağlaması beklenmektedir. Bu bağlamda temel olarak öğrenmenin gerçekleştirilmesi için Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin (BİT) araç olarak kullanılması olarak tanımlanabilecek teknoloji entegrasyonu gündeme gelmektedir. Teknolojinin eğitim ile ilişkisinin sürekli güncellenmesi ve entegrasyon sürecinin çok boyutlu olması sebebi ile tek bir tanım ortaya koyulamamış; araştırmacılar çalışmalarının sınırlarını belirlemek için entegrasyon ile ilgili farklı tanımlar ortaya konuluyor” diye konuştu.

Uluslararası Toplantılar sürecek

Projenin Koordinatörü Şırnak Beytüşşebap Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olduğu için ilk toplantısı Şırnak da yapıldığını ifade eden Mehmet Şerif ÇELİKKAYA, “Daha sonra iki yıl boyunca her ülkeye iki sefer gitmek kaydıyla 2 yılsonunda proje tamamlanmış olacak. Bu projenin kabul görülmesinde ulusal ajansa ve bu projenin hazırlanıp yürütülmesinde Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Doc. Dr Fırat Ünsal’a ve Şırnak Milli Eğitim ailesine şahsım, ekibim ve dışarıdan gelen misafir heyet adına teşekkür ediyorum” dedi.